Maritim-sektor bakker op om klimamål

  0
  REKLAMA

  ”Vi deler i Danske Rederier helt statsministerens og regeringens fokus på klimaudfordringen, og ser frem til at indgå i partnerskab med regeringen om, hvordan vi på bedst mulig vis løser den globale klimaudfordring, vi står overfor,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.
  ”Der er forskellige udfordringer i forskellige brancher, og vi ser frem til  et tæt samarbejde med regeringen om søfartens udfordringer med at finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Også maskinmestrenes formand hilser regeringens ambitiøse klimamål velkommen, men han opfordrer til, at politikerne nu inddrager maskinmestre og andre faggrupper med praktiske erfaringer fra energi- og forsyningsbranchen.

  “Maskinmestrene bidrager allerede til et renere miljø og grøn omstilling i vores job med energiproduktion, forsyning af vand, varme og el, og i mange andre brancher. Der er brug for nye løsninger i den grønne omstilling, men der er også gevinster at hente ved at optimere på eksisterende teknologier. Det er ikke mindst her, at maskinmestrene kan gøre en forskel,” siger Lars Have Hansen.

  Maskinmestrenes formand afventer nu en konkret klimahandlingsplan, som statsministeren har bebudet klar i 2020.
  “Vi ser frem til en ny klimalov inden nytår og derefter en klimahandlingsplan i løbet af næste år. Den plan bliver afgørende for den konkrete indsats, der skal leveres frem mod 2030. Men vi vil meget opfordre til, at det bliver en plan, som bygger på viden fra eksperter og praktikere, som allerede har gjort sig konkrete erfaringer fra forreste linje i den grønne omstilling,” siger Lars Have Hansen.

  Redaktionen

  (Visited 8 times, 1 visits today)