Brændende trawler kræver evakueringer

  0
  REKLAMA

  Branden brød ud onsdag formiddag og siden har brandvæsenet været i gang med at forsøge at slukke ilden, men arbejdet er udfordrende.

  “Skroget er af stål og nu så varmt, at det næste er som en grill. Der er meget olie og andet brandbart i skibet og dertil mange lukkede rom, som gør det vanskeligt at komme til med mand. Dertil kommer, at det kun er muligt at foretage slukningsarbejdet fra land,” siger brand- og redningschef Øysteibn Solstad til den norske avis, VG.

  I en periode var der fare for en eksplosion i en ammoniaktank ombord. Men den fare er nu reduceret, mener brandchefen. Der er dog fortsat gang i afkølingen af tanken.
  Den voldsomme brand har betydet, at politimesteren i Tromsø har besluttet at evakuere 92 personer indenfor et sikkerhedsområde på 300 meter. De skal ikke regne med at komme tilbage i dag.

  Slukningsarbejdet besværliggøres også af, at brandvæsenet skal tage hensyn til røgudviklingen. Den truer nemlig det nærliggende sygehus.
  “Vi kan ikke bruge de offensive slukningsmetoder, som vi ellers kunne have gjort af hensyn til sygehuset. Når vi sprøjter vand direkte mod ilden, drives røgen op mod sygehuset og kan komme ind i ventilationsanlægget med de skader, det kan give,” siger operationslederen på stedet til avisen.

  Der var en besætning på 29 ombord på den russiske trawler. Ingen er kommet alvorligt til skade, men flere to-tre er indlagt til observation for røgforgifning.

  Skibet krænger i øjeblikket omkring 10-15 grader og brandvæsenet overvejer at tippe det helt rundt for at få slukket branden. Det vil dog medføre en risiko for olieudslip og der er derfor indkaldt ekstra mandskab til at udlægge spærringer og bekæmpe en eventuel forurening.

  Ifølge oplysninger i norsk TV 2 startede branden ved en læk af hydraulikolie.

  Kilde; VG

  (Visited 6 times, 1 visits today)