Girl Power i Det Blå Danmark

  0
  REKLAMA

  ”Diversitet er en del af opskriften til kommerciel succes. Rederierne risikerer derfor at blive ramt på konkurrenceevnen, når kvinder vælger skibsfarten fra. Desuden går vi glip af halvdelen af talentmassen, hvis ikke vi får fat i dét segment. Vi bliver nødt til at tage det endnu mere alvorligt og arbejde målrettet for at ændre tallet”, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør i Danske Rederier.

  Som en del af Det Blå Danmarks fælles rekutteringskampgane, World Carees, står Danske Rederier bag kampagnen ”Girl Power i Det Blå Danmark”, som i hele september måde sætter fokus på at få flere kvinder til søs.

  En af rollemodellerne er Tina Ljungkvist Jensen, der netop er udnævnt til fungerende kaptajn på Molslinjens hurtigfærge Express 4.

  ”Du skal som kvinde have lidt brede skuldre for at kunne begå dig i det, der stadig primært er en mandeverden. Men jeg har udelukkende haft gode oplevelser og for mig at se, er det en kæmpe styrke, at der både er kvinder og mænd i en besætning. Det giver en anden dynamik om bord”, siger Tina Ljungkvist Jensen.

  ”Jeg vil sige til de unge piger, der måtte overveje at gøre karriere til søs, at de bare skal springe ud i det. At arbejde til søs giver unikke muligheder for at komme ud og se verden og udvikle dig som person. Og selvom det stadig er en mande verden, betyder det ikke, at man ikke kan begå sig som kvinde”.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 7 times, 1 visits today)