USA forsøgte at bestikke kaptajn

  0
  REKLAMA

  Tilbuddet om at betale kaptajn Akhilesh Kumar for at sejle skibet et sted hen, hvor USA kunne få fat i det, skete ifølge Financial Times i en e-mail, der blev sendt til kaptajnen fra Brian Hook, der er en højtstående embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium med Iran som arbejdsområde.

  “Vi har ødelagt Irans olieeksport på kort tid. Vi arbejder meget tæt sammen med det maritime samfund for at ødelægge og forhindre illegal olieeksport,” siger Brian Hook til Financial Times.

  Den iranske udenrigsminister Zarif rasede over amerikanerne på twitter: “Efter at have fejlet i pirateri, er USA gået over til afpresning – giv os den iranske olie og modtag flere mio. dollar eller bliv selv udsat for sanktioner.”

  Skibet blev verdenskendt, da det under sit tidligere navn, Grace 1, blev tilbageholdt af de britiske myndigheder ved Gibraltar i juli, mistænkt for at være på vej til Syrien med 2,1 mio. tønder olie i strid med EU´s sanktioner.

  Efter frigivelsen har skibet sejlet rundt i den østlige del af Middelhavet, hvor det har ændret sin destination i AIS-systemet tre gange.
  Senest har skibet helt slukket for sit AIS-system og er sidst set på en position i Middelhavet ud for Syrien, der fortsat er mistænkt for at være skibets destination.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 7 times, 1 visits today)