Whisky-færge skal redde eksporten

  0
  REKLAMA

  Køerne af lastbiler til færgehavnene på kontinentet og i Storbritannien anslås at kunne strække sig op til 40 km. Forsinkelserne vil blive enorme. Og et hårdt Brexit kan ramme både import og eksport til Storbritannien hårdt. Men skotterne vil ikke risikere, at deres whisky-eksport bliver ramt.

  Derfor drøfter et skotsk selskab og en hollandsk havn i øjeblikket muligheden for at etablere en ny færgerute, der kan være et sikkert alternativ for den skotske eksport, hvis de eksisterende transportveje sander til i forsinkelser.

  Færgen skal i givet fald sejle mellem Rosyth nær Edinbourgh og Groningen i Holland tæt på den tyske grænse, ifølge den hollandske tv-station RTV Noord.

  En talsmand for havnen i Groningen bekræfter, at der er drøftelser i gang med det skotske selskab TEC Offshore, der også bekræfter, men ikke vil kommentere på sagen.

  “Det ville i givet fald blive en daglig rundtur, hvilket er fantastisk, sagde Margaret Simpson om den påtænkte færgerute. Hun er politisk chef for Skotland og Nordengland i Freight Transport Association.

  Hvis den nye rute bliver til noget, vil færgerne kunne tage 200 trucks samt 500 biler og passagerer og dermed blive en vej til kontinentet for de berømte og stærkt sælgende dråber – uden om Boris Johnsons forventede kaos ved et hårdt Brexit.

  Kilde: Reuters

  (Visited 12 times, 1 visits today)