Royal Arctic Line vil åbne ny rute til USA

  0
  REKLAMA

  ”Jeg tror, Mette Fredriksen fik et klart indtryk af RAL som både vital infrastruktur, men også som en virksomhed, der fremadrettet vil spille en rolle i styrkelsen af de handelsmæssige relationer. Dette vil også være et signal til USA om at Royal Arctic Line også ønsker at gøre det let at handle med USA”, siger administrerende direktør Verner Hammeken.

  Statsminister Mette Frederiksen har netop afsluttet sit første besøg på Grønland i rollen som statsminister. Besøget kommer på et tidspunkt, hvor den amerikanske præsident Donald Trump har udtrykt amerikansk interesse i at købe Grønland. En tanke som Mette Frederiksen har fejet af bordet som ”absurd”.

  Men på et pressemøde ved afslutningen af besøget i Grønland understregede statsministeren, at både Danmark og Grønland er interesseret i et styrket samarbejde med USA.

  ”Vi kan allerede nu sige, at det at få amerikanerne knyttet endnu tættere til det, der foregår i vores del af Arktis – altså rigsfællesskabet – er afgørende. Og et endnu stærkere strategisk samarbejde landene imellem er vigtigt både set med grønlandske og danske briller”, sagde Mette Frederiksen.

  Statsministeren var heller ikke i tvivl om, at det er uundgåeligt at den amerikanske tilstedeværelse i Arktis vil blive øget i de kommende år.

  Under besøget hos Royal Arctic Line hilste statsministeren, ud over ledelsen, også på en del medarbejdere så vel på land som til søs. Der blev også tid til et besøg om bord på bygdeskibet Ivalo Arctica.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)