Norske Golden Ocean sejler i rødt

  0
  REKLAMA

  Kvartalets underskud overgik 1. kvartal med 7,5 mio. dollar, mens EBITDA i 2. kvartal blev på 21,5 mio. dollar, et fald i forhold til driftsindtjeningen i 1. kvartal på 36 mio. dollar.

  “Efter et svagt 1. halvår er 3. kvartal startet meget stærkt. Øget volumener af jernmalm og ubalancer i udbuddet, kombineret med færre skibe i markedet på grund af scrubber installationer, har betydet en dramatisk turn-around i markedet, hvilket vi forventer vil forbedre resultaterne for 3. kvartal,” udtaler Birgitte Ringstad Vartdal, der er CEO i Golden Ocean Management.

  Rederiet er i gang med installation af scrubbere, der ventes at omfatte 23 skibe i flåden, og har gennemført en refinansiering af lån på 14 skibe, der reducerer renteudgifterne.

  Og årsagen til scrubber installationerne – implementeringen af de nye svovlregler fra 1. januar – “forventes at påvirke markedet positivt og skabe en yderligere konkurrencefordel for ejere af morderne, energieffektive flåder,” siger Vartdal.
  Golden Ocean annoncerede tidligere i denne uge, at selskabet sammen med det ligeledes Fredriksen-kontrollerede tankskibsrederi, Frontline, vil danne et joint venture med handels-giganten, Trafigura, der skal etablere en ny global spiller på bunkermarkedet.

  Kilde: World Maritime News

  (Visited 8 times, 1 visits today)