Rederier i matchmaking for klimaet

    0
    REKLAMA

    Initiativet er taget af Nordic Innovation, der med en støtte på 9 mio. norske kroner i ryggen har startet ”Nordic Innovation Mobility Mission: Sea Meets Land”, som skal finde frem til nordiske projekter, der kan hjælpe de-karboniseringen af transporten på vej.

    Hos Danske Rederier er man begejstret for initiativet:
    ”Flere danske rederier er allerede i dag i en grøn førertrøje. Både i forhold til at have formuleret ambitiøse klimamålsætninger og i forhold til at energi-effektivisere om bord på skibene, så det giver rigtig god mening for os at deltage i dette samarbejde,” siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør for Sikkerhed, Miljø og Maritim forskning i Danske Rederier.

    De nordiske projekter, der i sidste ende kommer til at løbe med million-støtten, skal udover at komme med innovative, realistiske bud på, hvordan transportsektoren kan nedbringe sin CO2-udledning, samtidig skabe værdi for de nordiske lande. Desuden skal projekterne have partnere i mindst tre af de nordiske lande.

    ”Vi er meget glade for samarbejdet med Danske Rederier om dette møde. Deres omfattende netværk og lange erfaring inden for marinesektoren, vil hjælpe med at sikre, at vi kan fange de rigtige aktører og hjælpe vores Mobility Mission med at gøre en forskel,” siger senior innovationsrådgiver Nina Egeli hos Nordic Innovation.

    Mere om initiativet og mulighed for tilmelding HER
    Kilde: Danske Rederier

    (Visited 6 times, 1 visits today)