Digital platform skal effektivisere havne

  0
  REKLAMA

  Europas største havn har skabt et nyt selskab, PortXchange Products, der som en uafhængig partner skal tilbyde Pronto-platformen til havne verden rundt. Blandt de strategiske partnere er Shell International Trading and Shipping og A.P. Møller – Maersk.

  “Tillid mellem parterne i forhold til fri udveksling af data er vital for en succesrig introduktion af Pronto i andre havne. Etableringen af et separat selskab sikrer løsningens neutralitet og uafhængighed og forbedrer samarbejdet mellem alle parter,” skriver Rotterdam havn i i en pressemeddelelse.

  Pronto er en fællesplatform, der kan benyttes af shippingselskaber, agenter, terminaler, havne, myndigheder og andre leverandører af services, for at kunne planlægge, eksekvere og monitorere alle aktiviteter i løbet af et havneanløb optimalt baseret på udveksling af standardiserede data.
  Pronto kan der udover være med til at sikre just-in-time sejladser, hvilket kan hjælpe til med at reducere udledning af CO2.

  “Ved at gøre vores applikation tilgængelig for havne verden over kan vi optimere potentialet for digitale løsninger. Jo flere havne, der benytter smarte løsninger, jo mere værdifulde bliver de. Etableringen af et separat selskab for Pronto´s globale roll-out er et fremragende eksempel på denne tilgang,” siger Allard Castelein, der er CEO i havnemyndigheden i Rotterdam.

  Kilde: Splash

  (Visited 8 times, 1 visits today)