Ny formand for Maskinmestrenes Forening

  0
  REKLAMA

  »Jeg stillede op som formand for maskinmestrene, fordi jeg brænder for vores uddannelse og profession. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel, som kan fremtidssikre maskinmestrenes rolle på arbejdsmarkedet. Vores udgangspunkt er fantastisk godt, nemlig en situation med fuld beskæftigelse og rigtig mange i gang med uddannelsen,” siger den nyvalgte formand, der har fungeret som næstformand siden 2017.

  Lars Have Hansen blev uddannet maskinmester i 1983 og begyndte karrieren som sejlende maskinmester hos DFDS og i Søværnet. Siden fortsatte karrieren hos Stålvalseværket i Frederiksværk og i medicinalindustrien, inden Lars Have Hansen blev underviser og lektor ved Aarhus Maskinmesterskole, hvor han har arbejdet i 25 år – indtil valget til formand for Maskinmestrenes Forening.

  Den nye formand mener, at der er brug for endnu flere maskinmestre i fremtiden.
  “Så længe ledigheden er lav, og den har historisk altid været under gennemsnittet, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skal uddanne flere maskinmestre. Efterspørgslen er der og vil ikke blive mindre i takt med den fortsatte grønne omstilling – tværtimod,« siger Lars Have Hansen.

  “Alle taler om klimaet, men maskinmestrene gør noget ved det” er hans bud på et motto for professionens rolle i den grønne omstilling.

  »Klimarådet har beregnet, hvor man får mest grøn omstilling for pengene, og den beregning viser meget tydeligt, at maskinmestrene kan være med rigtig mange steder i den grønne omstilling. Men vi har ikke set det fulde potentiale endnu. Vi kan være med mange flere steder, når vi får rebrandet vores profession. Der er stadig mange virksomheder, som ikke kender os godt nok,« siger Lars Have Hansen.

  Kilde: Maskinmestrenes Forening

  (Visited 5 times, 1 visits today)