Optrappet handelskrig rammer Maersk

  0
  REKLAMA

  Maersk Drillings kurs endte efter mandagens handel med et fald på 5,9 pct., til 412,20 kroner og aktien lå dermed nederst i det danske C25-indeks mens aktierne i A.P. Møller – Maersk faldt med godt 5 pct.

  “Maersk er verdensstørste containerrederi og er et af de selskaber, der er mest afhængig af, at der er fart på hjulene, og at vi handler med hinanden.
  Højere toldmure og usikkerhed om, hvem man kan handle med og hvordan, er derfor gift for Mærsk, sagde Jacob Pedersen, der er aktieanalytiker i Sydbank, mandag til DR.dk

  Kina´s beslutning om at stoppe for import af amerikanske landbrugsvarer kom i kølvandet på præsident Donald Trump´s udmelding om, at USA vil lægge en told på 10 pct. på kinesiske varer til en værdi af 300 mia. dollar fra 1. september.

  I New York ramte kursfaldet alle shipping-aktier på nær en enkelt. Blandt de hårdest ramte var Golar LNG (-9,05 pct.), GasLog (-8,54 pct.), Scorpio Tankers (-6,52 pct.) og Matson (-5,48 pct.).

  “Overskrifterne fra handelskrigen har gjort alle så skræmte, at de vil sælge ud og bekymre sig efterfølgende,” sagde en analytiker mandag til TradeWinds.

  Kilde: dr.dk

  (Visited 4 times, 1 visits today)