Batteriproblemer betyder færre afgange

  0
  REKLAMA

  De nye problemer med færgen skyldes, at batterierne på færgen ikke er færdigbalancerede, fremgår det af en pressemeddelelse, som Ærø Kommune udsendte torsdag.

  “Da omkring 1/3 af batterierne ombord på Ellen endnu ikke er færdigbalanceret og man dermed ikke endnu kan udnytte den fulde energikapacitet vil Ellen i første omgang blive indsat i drift på Fynshav-siden i den eksisterende sejlplan for Skjoldnæs, dvs. med tre ture t/r til Fynshav per dag. Foreløbig er det planlagt at Ellen sejler på denne måde indtil 2. september, dog med mulighed for at der indsættes flere ture på ruten i løbet af august efterhånden som batterierne er færdigbalanceret,” hedder det i pressemeddelelsen.

  Det er planen, at Ellen skal sejle op til syv dobbelt-ture nogle dage.

  Der er fortsat usikkerhed om idriftsættelsen den 15. august, fordi den forudsætter, at færgen når at få monteret en manglende thruster i styrbords side. Ærø Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at den sidste tilbagemelding går på, at dette sker senest den 13. august.

  Projektet er støttet af EU med 120 mio. kr. og er altså blevet to år forsinket. Byggeriet af færgen startede den 13. juni 2016 og færgen skulle efter planen have været klar til levering i sommeren 2017.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)