Esbjerg Havn ser muligheder ved Brexit

  0
  REKLAMA

  “Esbjerg ligger godt, og det er billigere at sende gods fra Esbjerg til England med skib end at køre sydover. Det har ikke været muligt før, fordi der ikke har været kapacitet til det. Men Brexit vil være en vækstkatalysator, for det kan sende en del gods over Esbjerg,” siger Dennis Jul Pedersen, adm. direktør i Esbjerg Havn til Børsen.

  Med Boris Johnson ved roret som premierminister i Storbritannien er risikoen for et Brexit uden en aftale steget. Det forventes at føre til pres på alle led i samhandlen mellem EU og Storbritannien bl.a. med lange køer grænseovergange m.m.

  I den situation håber Esbjerg Havn på at kunne tiltrække mere trafik. I dag sidder havnen ifølge direktøren på 10 pct. af al dansk gods England, men har investeret i ny terminal, der øger havnens kapacitet med 50 pct.

  “Vi ved, det er konkurrencedygtigt allerede i dag at sejle til England fra Esbjerg, og vi vil kunne sætte vores nye terminal i gang med det samme. Flere skibsredere kigger på Esbjerg, men vi er afhængige af, at de vil sætte flere skibe ind, og her vil Brexit formentlig give et positivt bidrag. Vi arbejder på at kunne øge volumen med mindst 30 pct.,” siger Dennis Jul Pedersen.

  30 pct. var også størrelsen på den stigning i volumen, som havnen oplevede forud for den første Brexit-dato 29 marts 2019.

  Kilde: Børsen

  (Visited 12 times, 1 visits today)