Grundstødt fragtskib lettes for last

  0
  REKLAMA

  Slæbebåden Obelix fra DBB Salvage i Aarhus har gjort adskillige forgæves forsøg på at trække Felix fri af grunden. Derfor blev det mandag besluttet at overføre en del af fragtskibets last, der består af træpiller, til et andet skib, for at lette fragtskibet.

  Coasteren Alba Rousing ankom sent mandag aften til positionen, hvor den kran der er monteret på uddybningsfartøjet Jesper Saj, nu er i gang med at overføre træpiller fra Felix til Alba Rousing.

  På positionen befinder sig også Susanne Saj, der slæber Jesper Saj, samt skibene Idefix og Obelix. Endelig ligger miljøskibet Marie Miljø i Assens Havn, hvor det siden lørdag har været klar til at gribe ind, hvis bjærgningen af Felix mod forventning udløser en forurening.

  Når Fellix er trukket fri af grunden vil det sejle til Kolding, hvor der vil blive gennemført en grundig dykkerundersøgelse af skibets bund.

  Felix, der er indregistreret i Antigua Barbuda, var undervejs fra Estland til Kolding med en last træpiller da grundstødningen indtraf. Ved grundstødningen stak Felix 6,5 meter.

  Maritime Danmark har både været i forbindelse med skibets ejer og det selskab der har fragtskibet i management. Ingen af disse selskaber ønsker at kommentere situationen, og DBB Salvage, der har bjærgningskontrakten, må ifølge kontrakten ikke udtale sig til pressen.

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)