Fiskerikontrol fra luften i Nordatlanten

    0
    REKLAMA

    Størstedelen af Grønlands bruttonationaleprodukt kommer fra fiskeri, så det er en vigtig del af Arktisk Kommandos opgaver at samarbejde med Grønlands fiskerilicenskontrol om en effektiv fiskerikontrol, der sikrer korrekt fiskeri og beskytter erhvervet.

    Indsættelsen med helikopter giver skibschefen mulighed for en meget mere fleksibel anvendelse af sit fiskerikontrolhold over større afstande samt mulighed for videooptagelser fra luften inden indsættelse for at dokumentere eventuelle overtrædelser. Ligeledes kan fiskerikontrolholdets hurtige ankomst til fiskeskibene med helikopter forhindre forsøg på at skjule overtrædelser.

    Inden indsættelsen øvede besætningen hoist på Hvidbjørnenes fordæk. Indsættelsen er ligeledes med til at øve helikopterbesætninger i at hoiste på fiskeskibene på kysten. En kunnen der er vigtig, hvis en fisker kommer til skade og skal behandles eller evakueres.

    Indsættelsen er endnu et skridt på vejen mod fuld operativ kapabilitet for Seahawk-helikopteren. Trawleren på billedet øverst havde i øvrigt alting i den skønneste orden.

    Kilde. Arktisk Kommando

    (Visited 10 times, 1 visits today)