Hanstholm havn vil være CO2-neutral

  0
  REKLAMA

  ”Samarbejdet med Thy-Mors Energi vil ikke alene bidrage til havnens indtægtsgrundlag og business-case – og dermed til den store investering, som havneudvidelsen repræsenterer – men også til en udvikling mod et mere bæredygtigt forretningsgrundlag”, siger bestyrelsesformand ved Hanstholm Havn, Martin Vestergaard.

  I samarbejde med Hanstholm Havn vil Thy-Mors Energi undersøge muligheden for at etablere økonomisk bæredygtige projekter inden for vedvarende energi, som kan bidrage til den grønne omstilling.

  ”Samarbejdet med Hanstholm Havn er et fint eksempel på, at vi tør udfordre den klassiske måde at tænke balance i energisystemet på, når det handler om at bidrage til den grønne omstilling lokalt. Faktisk vil vi gerne opfattes som en vigtig medspiller på dette område – en medspiller som kan, og meget gerne vil, engagere sig”, siger adm. direktør hos Thy-Mors Energi, Lars Peter Christiansen.

  Hanstholm Havn er ejet af Thisted Kommune, der udmærker sig som Danmarks førende klimakommune, da 100 procent af kommunes el kommer fra vedvarende energikilder, imens mere end 80 procent af varmen er produceret ved biomasse, geotermi, biogas og affald.

  Borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, er derfor meget positiv over for projektets bidrag til grøn omstilling:

  ”Det er ualmindeligt glædeligt, at der iværksættes et fælles og lokalt funderet projektsamarbejde mellem Hanstholm Havn og Thy-Mors Energi, som bidrager til at styrke det grønne fokus i Thisted Kommune. Samtidig sender projektet et vigtigt signal til omverdenen om, at tung industri også kan blive energimæssig bæredygtig ved at bidrage til vedvarende energiformer, hvilket samtidig er et rigtig godt brand”, siger borgmesteren.

  Redaktionen

  (Visited 9 times, 1 visits today)