DFDS overvejer deltagelse i Brexit-udbud

  0
  REKLAMA

  DFDS havde sat ekstrakapaciteten ind den 29 marts, men som bekendt blev Brexit udsat. Først i et par uger og efterfølgende til den 31. oktober.

  Derfor afblæste det britiske transportministerium ekstrasejladserne den 1. maj og måtte betale DFDS og Brittany Ferries godt 50 mio. pund for aflyste kontrakt.

  Men nu skal de på den igen, briterne og denne gang har de tilrettelagt udbuddet på en anden måde, siger Kell Robdrup, der er senior vice president for DFDS aktiviteter på den Engelske Kanal.
  “Det britiske transportministerium har netop bedt færge og shippingselskaber om at give et bud og vilkår på opgaven om at tilvejebringe ekstra kapacitet på søtransporten mellem Storbritannien og EU, som transportministeriet anser som nødvendigt for at sikre forsyningerne af kritiske varer i de første få måneder efter den 31. oktober. Alle kan deltage,” siger Kell Robdrup.

  Om DFDS så vil deltage, bliver afgjort senere. Medarbejdere fra rederiets Brexit team deltog torsdag i et informationsmøde arrangeret af transportministeriet, hvor de forklarede udbuddet og processen, fortæller Robdrup.

  De britiske myndigheder bliver – som det var tilfældet i foråret – nødt til at forberede sig på det værst tænkelige i forbindelse med et eventuelt Brexit uden en aftale med EU.
  Men denne gang forsøger myndighederne tilsyneladende at holde meromkostningerne nede. Briterne brugte angiveligt omkring 4 mia. pund på “forsikringspremier” op til den 29. marts.

  Kilde: DFDS

  (Visited 6 times, 1 visits today)