Bunker Holding ud af 2018/19 i storform

  0
  REKLAMA

  Det var koncernens tankskibsrederi, Uni-Tankers, der trak resultatet ned.
  Men alligevel kan Torben Østergaard-Nielsen, der er eneejer af Selfinvest A/S, glæde sig over resultatet på 387 mio kr. der er 131 mio. kr. større end året før og kommer på baggrund af en samlet omsætning på 71,8 mia. kr.

  ”Jeg ser det som et klart udtryk for koncernens styrke, at vi på trods af et utilfredsstillende resultat i koncernens tankskibsrederi fortsat formår at øge vores samlede resultat med 51% sammenlignet med sidste år. Koncernens øvrige aktiviteter leverer alle pæne tal – og i år i særdeleshed Bunker Holding gruppen,” siger han i en pressemeddelelse.

  Bunker Holding er med en nyetableret kreditfacilitet med en ramme på 2,5 mia. dollar klar til at håndtere de højere priser på skibsbrændstof, der ventes at blive en konsekvens af de nye svovlregler.

  Resultatet i Selfinvest kunne være endnu bedre, hvis det ikke var for en nedskrivning i USTC´s tankskibsrederi Uni-Tankers på 143 mio kr., der kom oveni et underskud før skat på 45 mio. kr.

  ”Vi vælger at tage et ordentligt skrald i rederiet i år, så flådens værdi igen stemmer overens med den aktuelle, vurderede salgsværdi. Samtidig er der forhandlet en ny, langsigtet finansieringsaftale på plads i rederiet, der blandt betyder, at ejerskabet er 100% tilbage på USTC’s hænder. Man kan derfor sige, at Uni- Tankers har fået det bedst mulige udgangspunkt for et godt 2019/20,” siger Torben Østergaard-Nielsen og fortsætter: ”Og med sorte tal på bundlinien i både april og maj 2019 er jeg forsigtig optimist på både markedet og Uni-Tankers vegne.”

  Også resultatet i Unit IT, der er koncernens IT-virksomhed, bidrager med 12 mio. kr. positivt til bundlinjen ligesom det forholdsvis nyetablerede Selected Car Group, der bl.a. formidler sportsvogne og biler i premiumklassen til leasing er i plus.

  Koncernen har p. 1. juli i år frasolgt sine aktiviteter i reklamebureauet Strada, mens Selfinvest Family Office, der varetager forvaltningen af Selfinvests investeringsaktiver også har bidraget positivt med et afkast på 8,3 pct.

  ”Koncernens selskaber leverer en dedikeret indsats, hvor der alle steder navigeres i ekstremt dynamiske og konkurrenceprægede markeder. Derfor er det glædeligt, at de alle formår at fastholde og udbygge deres markedspositioner, og at vi har den økonomiske styrke og robusthed i koncernen til at kunne efterleve deres strategier om fortsat vækst,” siger Torben Østergaard-Nielsen.

  Selfinvest koncernen beskæftigede ved regnskabsårets afslutning mere end 1.780 medarbejdere har en egenkapital på 4,1 mia. kr.

  Kilde: Selfinvest

  (Visited 10 times, 1 visits today)