Dansk forsvar og politi i aktion i Middelhavet

  0
  REKLAMA

  Den danske indsats startede 1. juni, hvor patruljebåde med danske politifolk, soldater fra Forsvaret og en græsk forbindelsesofficer for første gang var indsat i farvandet mellem Kos og Tyrkiet.

  Det samlede bidrag består af to patruljebåde og to besætninger med i alt otte personer fra Forsvaret og fire politifolk. Bidraget består også af et støttehold på ca. fem personer, der skal vedligeholde patruljebådene samt koordinere indsættelsen af patruljebådene med Frontex og de græske myndigheder. Mandskabet udsendes i ca. fem uger ad gangen og aktionen løber til slutningen af januar 2021.

  ”Jeg er ikke i tvivl om, at Forsvaret og politiet tilsammen har de kompetencer, der er nødvendige for at løse de opgaver, som grækerne ønsker hjælp til. Forsvaret har viden og erfaring med overvågning og indsættelse til søs, mens politiet har den nødvendige viden og erfaring med at håndtere eventuelle mistænkte og tilbageholdte”, siger oberst Michael Hyldgaard, der er chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen.

  Når den danske patruljebåd indsættes, vil besætningen bestå af syv personer. Fartøjschefen og tre besætningsmedlemmer kommer fra Forsvaret. Derudover vil der være to politifolk og en repræsentant fra de græske myndigheder. Fartøjschefen og politifolkene på patruljebådene løser opgaverne efter anvisning fra den græske myndighedsperson ombord, der har den formelle kontrol med indsættelsen. 

  Kilde: Forsvaret

  (Visited 8 times, 1 visits today)