Video: Skib nærmere frigørelse – men Suez-kanalen fortsat lukket

  0
  REKLAMA

  Containerskibet Ever Given, der gik på grund og satte sig fast på tværs af Suez-kanalen, er nu trukket delvist fri og ligger på langs af kanalen. Der er dog fortsat ikke åbnet for øvrig skibstrafik. Det skriver Tradewinds.

  Onsdag måtte hele otte slæbebåde og to uddybningsfartøjer hjælpes ad med at få trukket det 400 meter lange japansk-ejede containerskib Ever Given fri af grunden, hvor det siden tirsdag morgen har blokeret for al sejlads igennem Suez-kanalen, og sidst på eftermiddagen lykkedes det endelig at få trukket det store skib fri, så¨det nu ligger på langs af kanalen.

  Alligevel er der endnu ikke åbnet op for den øvrige skibstrafik i kanalen, der først vil have Ever Given bugseret til en mere sikker position.

  Hele problemet opstod, efter containerskibet, der vejer 200.000 ton, er 400 meter langt og 59 meter bredt, tirsdag morgen stødte på grund. Hændelsen har siden ført til en stor trafikprop af skibe på begge sider af kanalen, der er én af verdens vigtigste vandveje.

  Cirka 12 procent af verdens gods bliver nemlig fragtet gennem kanalen, og i 2020 svarede det ifølge det statsejede Suez Canal Authority (SCA) til 1,17 milliarder ton gods.

  Du kan se opdateret video fra situationen i Suez-kanalen her

  (Visited 406 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here