Fragtskib kolliderer med sejlbåd ved Skagen

  0
  REKLAMA

  Skagen Redningsstation modtog klokken 2.33 et alarmopkald fra et fragtskib, der befandt sig ved siden af det påsejlede sejlskib, der ikke selv var i stand til at tilkalde hjælp, da antenne til skibsradioen befandt sig i den knækkede mast.

  Redningsstationen sendte et hurtigtgående fartøj ud til positionen, efterfulgt af redningsskibet Lars Kruse.

  ”Vi satte to mand over, de fik et overblik over situationen, det stod klart at masten ikke kunne blive siddende da den stak dybt under båden. Lars Kruse satte kursen mod sejlbåden, de havde værktøj med så vi kunne skære de wirer over der holdt masten,”, skriver Skagen Redningsstation på sin Facebookside.

  ”Da værktøjet var afleveret fik vi familien over på Lars kruse, og sejlede dem ind til Skagen. Da masten var skåret fri og den var gået til bunds, fik vi en slæbeline på ham, og fik ham slæbt til Skagen”, hedder det videre.

  Modsat det skib der blev ved havaristen indtil hjælpen nåede frem, forlod det skib der påsejlede sejlskibet stedet uden at standse op.

  ”Skibet er sejlet ud af dansk farvand, så nu er det op til politiet og Søfartsstyrelsen at undersøge, hvilket skib det er, og hvor det befinder sig”, siger Klaus Thing Rasmussen, vagthavende i Forsvarets Operationscenter, til Nordjyske.

  Kilde: Skagen Redningsstation

  (Visited 3 times, 1 visits today)