Norske Solstad i nyt milliard underskud

  0
  REKLAMA

  Milliarderne fortsætter med at blive tabt i det norske offshorerederi, der i 1. kvartal endte med et underskud på 2,25 mia. norske kroner før skat mod et underskud på 556 mio. nkr. i samme periode i fjor.

  Tabet forværres betydeligt af den meget svage kurs på norske kroner, der ved udgangen af kvartalet betød et urealiseret valutakurstab på 1,39 mia. Dertil kommer engangsudgifter knyttet til opsigelsen af leasingkontrakter for fartøjer, som ejes af SFL Corporation.
  Solstad Offshores egenkapital er dermed negativ med 6,37 mia. nkr. – eller godt 3 mia. mere end ved udgangen af 2019.

  På den positive side tæller et forbedret driftsresultat på 1,2 mia. nkr, der gav et justeret EBITDA på 284 mio. nkr. hvilket er omkring 60 mio. nkr bedre end i samme periode i fjor.

  Om fremtiden skriver rederiet, at “der er grund til at tro, at aktiviteten vil blive betydelig reduceret, men aktivitet knyttet til olie- og gasproduktion vil blive mindre påvirket end aktivitet knyttet til efterforskning og vedligehold”.

  Solstad Offshore havde ved udgangen af kvartalet en ordrebog på 8,5 mia. nkr., hvoraf omkring 4 mia. nkr. er relateret til de næste 12 måneder.

  Solstad fremlægger ikke nye oplysninger om restruktureringsplanen der indebærer, at knap 12 mia. ud af selskabet godt 33 mia. nkr store gæld skal konverteres til aktier og 37 fartøjer sælges eller skrottes.

  (Visited 12 times, 1 visits today)