Stadil lader fem selskaber gå konkurs

  0
  REKLAMA

  Thor Stadil afløses om kort tid på formandsposten i sønnen Christian Stadils shippingvirksomhed Thorco Projects af Ejner Bonderup, der indtil sidste år var direktør i XO Shipping og tidligere har været ansat i bl.a. rederiet Norden.

  Det sker samtidig med, at Thornico-selskabet helt stopper med selv at eje skibe og i stedet vil leje sig frem. Det betyder, at fem selskaber, der har ejet skibe nu går konkurs.

  “Vi har brugt rigtig mange penge her, og nu kan vi ikke mere. Det vil gå ud over Thornicos øvrige aktiviteter,” siger Thor Stadil til Børsen.

  Han oplyser, at Thornico selv med et udestående på godt en halv milliard kr. har mest i klemme ved konkurserne, mens professionelle finansielle partnere har udsigt til at miste “et par hundrede mio. kr.

  Tabet påvirker ikke resultatet i Thornico, da de omkring 500 mio. kr. som selskabet gennem årene har støttet shippingaktiviteterne med, er afskrevet over driften i seneste år.

  Konkurserne kommer få uger efter, at to andre skibsselskaber i Thornico-koncernen gik konkurs med en gæld på godt 250 mio. kr.

  Kilde: Børsen

  (Visited 7 times, 1 visits today)