Stolt-Nielsen dropper scrubbere for at spare

  0
  REKLAMA

  “Alvorligheden og varigheden af den forventede recession er naturligvis umulig at forudsige. Så mens vi håber på det bedste, planlægger vi efter det værste,” siger Niels Stolt-Nielsen, der er CEO i Stolt-Nielsen i en kommentar til rederiets spareplaner.

  Selskabet har foreløbig fundet 83 mio. dollar i besparelser på både drifts- og anlægsbudgettet og det går bl.a. ud over de ellers planlagte scrubber-installationer.

  Scrubberne så i starten af året ud til at være en guldrandet investering med en særdeles hurtig tilbagebetalingstid, fordi prisforskellen på lav- og højsvovlsolie på et tidspunkt nåede over 300 dollar og toppede på 343 dollar pr. ton i starten af januar.

  Men siden er prisen på olie som bekendt raslet ned, og det har blandt meget andet været med til at indsnævre prisforskellen på de to produkter. I den forgangne uge nåede prisforskellen i Rotterdam ned på blot 34 dollar/ton – eller blot en tiendedel af topniveauet.

  Det har været medvirkende til, at mange skibsejere har valgt at droppe scrubber-installationer i hvert fald på den kortere bane.

  Stolt-Nielsen har indtil nu brugt 16 mio. dollar på at retrofitte fire tankskibe med hybrid-scrubbere og havde tidligere planer om at udstyre op mod 20 skibe med røgrensningsteknologien.

  Men de planer er nu droppet. I stedet har Stolt-Nielsen nu udarbejdet scenarier for fald i efterspørgslen på 20, 30 eller 40 pct.

  Men lige nu er en anden udfordring, den største:
  “Den største udfordring vi har er selvfølgelig at blive i stand til at udskifte besætningerne på alle vores skibe. Det er en stor udfordring ikke bare for os, men for hele industrien, når grænser er lukkede og fly aflyst,” siger Niels Stolt-Nielsen.

  Stolt-Nielsen oplevede det første underskud i 64 kvartaler i træk, da det første kvartal i år endte med et minus på 20,2 mio. dollar. Det skyldtes bl.a. lavere udnyttelsesgrad af flåden på grund af flere dokophold til installation af bl.a. ballastvandsystemer, en tidligere overgang til lavsvolvsolie og eksplosionen på Stolt Groenland i Sydkorea, der kostede ekstra op forsikringerne.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 5 times, 1 visits today)