CMP afskediger 40 medarbejdere i Malmø

  0
  REKLAMA

  Corona-krisens fortsatte hærgen får nu CMP til at opsige 40 medarbejdere i Malmö.

  “Jeg beklager virkelig, at vi ikke ser nogen anden udvej end at give varsel om opsigelse. Det er en tung besked at give til medarbejderne. Vi har i et stykke tid arbejdet på at finde andre løsninger, herunder en omfattende spareplan, som blev indledt i marts, og de statslige hjælpepakker benyttes i både Danmark og Sverige, men det er desværre ikke tilstrækkeligt. Faldet i antal anløb og håndterede volumener og dermed indtægtstab er for store, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO hos Copenhagen Malmö Port AB.

  Malmö rammes bl.a. hårdt af de lukkede bilfabrikker og det svigtende salg af nye biler, fordi havnen er Skandinaviens største bilhavn. Desuden påvirker det CMP kraftigt, at der for øjeblikket er lukket helt ned for krydstogtindustrien, ligesom stort set alle øvrige forretningsområder også er ramt.

  Om København også vil blive ramt af fyringer senere på året afhænger af krisens udvikling og effekterne af de igangsatte initiativer.

  “For at CMP skal kunne forblive en sund virksomhed også i fremtiden er tilpasninger til den nye virkelighed nødvendig, selvom det gør frygteligt ondt. Målsætningen er naturligvis at minimere antallet af opsigelser, og samtidig få CMP ud af krisen på bedst mulig vis, så vi står rustet til at møde markedet og efterspørgslen efter Corona-krisen. CMP er en del af den kritiske infrastruktur der sikrer at godstransporterne i vores region fungerer. Det er vores intention og håb, at CMP også i fremtiden vil være den fantastiske havn, som vi er i dag. Det er netop hensynet til CMP, både i den akutte krise men også på den lidt længere bane, der er årsagen til den triste besked i dag,” siger Barbara Scheel Agersnap.

  Kilde: CMP

  (Visited 11 times, 1 visits today)