Niras vinder kæmpeordre i Tanzania

  0
  REKLAMA

  Den samlede aftale omfatter også udarbejdelsen af en masterplan for den strategiske udvikling af Tanzanias havne gennem de næste 25 år.

  ”Aftalen giver os en enestående mulighed for at bidrage til udviklingen af Tanzanias havne. Vi vil arbejde for, at havneprojekterne bliver så bæredygtige som overhovedet muligt, samtidig med at de vil bidrage positivt til Tanzanias økonomi,” siger Carsten Heine Lund, der er direktør for Infrastruktur i Niras.

  Der findes tre internationale havne i det østafrikanske land, hvoraf Dar es Salaam midt i landet er langt den største. Udviklingen de seneste år betyder, at det er nødvendigt at udvide havnene i Mtwara i syd og i Tanga i den nordlige del af landet for at imødekomme et øget behov i regionen for international havnekapacitet.

  Og Niras skal lede forstudier, design og konstruktion under udbygningen af den eksisterende havn i Tanga, der er den næststørste havn i det østafrikanske land. Havneprojektet omfatter desuden en ny olieterminal i Tanga, der fungerer som et knudepunkt for jernbane- og skibstrafik i det nordlige Tanzania.

  ”Tanzania er fortsat afhængig af fossile brændstoffer, som er forudsætningen for at skabe langsigtet udvikling i landet. Olieterminalen i Tanga vil bidrage til at skabe vækst og hundredvis af arbejdspladser i området. Vi vil naturligvis sikre os, at opførelsen af terminalen efterlever alle miljømæssige og sikkerhedsmæssige standarder,” påpeger Carsten Heine Lund.

  For at føre projektet ud i livet, har Niras dannet et konsortium bestående af Anova Consult fra Tanzania, hollandske MTBS og ILF fra Tyskland. Selve byggefasen forventes at kunne starte om et år, og havneudvidelsen har en samlet varighed på omkring to og et halvt år.

  Allerød-virksomheden har tidligere stået for udvidelse af blandt andet container-, olie- og råvareterminaler i adskillige havne i Afrika, herunder i Mombasa i Kenya, Lomé i Togo, Port of Berbera i Somalia, samt Buchanan og Freeport Monrovia i Liberia. Dertil har Niras skabt nationale masterplaner for havneudvikling i Nigeria og Liberia, og endelig har det danske firma for nylig vundet en stor kontrakt om opførelse af en ny havn i Maldiverne.

  Kilde: Niras

  (Visited 6 times, 1 visits today)