Ti havne danner bæredygtighedsalliance

  0
  REKLAMA

  Ambitionen med det nye samarbejde er at sætte turbo på den bæredygtige omstilling.
  ”Bæredygtighed er et helt centralt fokusområde for Esbjerg Havn på tværs af vores aktiviteter. Men det er ikke en opgave, vi kan løfte alene, og derfor er partnerskaber så afgørende. Både med vores kunder og samarbejdspartnere. Men også med andre havne, fordi det giver os mulighed for at udveksle erfaringer, som kan sætte turbo på udviklingen,” siger Dennis Jul Pedersen, direktør for Esbjerg Havn, i en pressemeddelelse.

  Aftalen forpligter blandt andet havnene til at samarbejde om at reducere forurening, udvikle og forbedre anvendelsen af bæredygtig energi samt at beskytte biodiversiteten i havene. Målene i aftalen er koblet op på FN’s verdensmål.

  “Bæredygtig udvikling er en betydelig udfordring – men også en udvikling, der har et stort potentiale og muligheder. Ansvarlig forretningsdrift kræver innovativ tænkning og nye måder at arbejde på. Vi behøver stærke partnerskaber for at fremskynde bæredygtige løsninger. Denne aftale signalerer et stærkt engagement blandt nogle af de største havne i Norden til at handle kollektivt,” udtaler Barbara Scheel Agersnap, der er adm. dir. i Copenhage Malmö Ports.

  De øvrige havne i det nye samarbejde er Aarhus, Oslo, Helsinki, Torshavn, Reykjavik, Göteborg, Stockholm og Helsingborg.

  Redaktionen

  (Visited 11 times, 1 visits today)