Ellen kom afsted på jomfrurejsen i morges

  0
  REKLAMA

  “Det har ikke været lige nemt hele vejen igennem. Men nu er den her,” sagde borgmester Ole Wej Petersen (S) til Fyens Amts Avis, der sendte live fra begivenheden i morges.
  Da færgen ankom til Fynshav kl. 7.27 blev Ærø´s borgmester modtaget af sin kollega fra Sønderborg.

  “Det er en skøn dag, og jeg er glad på Oles (Wej Petersen, red.) vegne, at færgen nu er i drift. Det er fantastisk at være med i en tid, hvor det rykker på den grønne omstilling,” sagde Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S) til Fyens Amts Avis.

  Men rejsen mod den miljø- og klimavenlige sejlads har da også været lang for alle implicerede i projektet, som EU har støttet med 120 mio. kr. Byggeriet af færgen startede den 13. juni 2016 og færgen skulle efter planen have været klar til levering i sommeren 2017.

  Senest er det batteripakken, der har givet problemer. Omkring en tredjedel af batterierne er nemlig ikke færdigbalancerede, og det betyder, at Ellen i de første uger skal sejle færre ture end først planlagt.

  Men den sejler. Og passagerne kan glæde sig over at tage på den længste overfart i verden, som betjenes af en helelektrisk færge. 22 sømil uden hverken støj eller røg.

  Se Fyens Amts Avis´ livesending fra jomfruturen herunder.

  Kilde: Fyens Amts Avis

  (Visited 6 times, 1 visits today)