Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk

0
REKLAMA

400 ulovligt fangede torsk blev i kort før pinseferien konfiskeret under et besøg af Fiskerikontrollen på Hasle Havn.

Fiskerikontrollen kunne torsdag aften afdække grove overtrædelser af fiskerilovgivningen på Hasle Havn, hvor de under en kontrol fandt 426 torsk ombord på et pilkefartøj med 11 lystfiskere.

Ombord på fartøjet kunne fiskerikontrollørerne konstatere, at alle lystfiskere havde indløst fisketegn. Alt så ud til at være i skønneste orden, indtil pilkebådens fryser blev kontrolleret. Her fandt kontrollørerne således 334 rensede torsk og 183 torskefileter. Dermed havde lystfiskerne fanget mindst 426 torsk, selvom man ifølge reglerne kun må hjemtage 1 torsk per fisker per dag. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Ingen af lystfiskerne ombord ønskede i første omgang at vedkende sig de mange torsk, hvorfor politiet blev tilkaldt, og på baggrund af deres efterforskning erkendte de 11 lystfiskere det ulovlige fiskeri.

Ifølge reglerne må man hjemtage én torsk om dagen, så lystfiskerne fik derfor udleveret to torsk hver, for deres 2-dages fiskeri, mens de 404 ulovlige torsk blev konfiskeret. Lystfiskerne fik hver en bøde på 2.500 kroner for deres overfiskeri af torsk, ligesom de er blevet frakendt retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i op til et år.

“På grund af den lave bestand af torsk i Østersøen er der indført restriktioner på det antal torsk, som lystfiskere må fange. På øst og nordøstsiden af Bornholm er det forbudt at ilandbringe torsk, mens man på den vestlige og sydvestlige side af Bornholm må fange én torsk, hvis fiskeriet foregår indenfor 6 sømil. Det er en bekymrende adfærd, vi ser fra de 11 lystfiskere på Hasle Havn. At fiske mere end 400 torsk end man må, må tolkes som en ligegyldighed for reglerne og for torskens overlevelse i Østersøen,” lyder det fra kontorchef i Fiskeristyrelsen, Claus Wille.

“Vi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser om ulovligt lystfiskeri fra turbåde på Bornholm. Det er blandt andet på baggrund af disse anmeldelser, at vi har gennemført torsdagens kontrol af pilkefartøjet og de 11 lystfiskere i Hasle Havn. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi i aftes fik sat en stopper for det ulovlige fiskeri,” siger han.

The post Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk first appeared on FiskerBladet.

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here