Bilfragten til svensk havn er atter stigende

  0
  Foto: Copenhagen Port Malmö
  REKLAMA

  Efter et hårdt 2020, hvor biltransporterne til Malmø havn var 60-65 procent mindre end i 2019, er tendensen så småt ved at vende. Det skriver Sydsvenskan.

  Bilmarkedet så længe ud til at kollape under coronakrisen i 2020, hvor særligt havnen i Malmø oplevede er fald på 60-65 procent i forhold til 2019, men siden nytår er mundvigene atter vendt i den svenske havneby, og det ser nu ud til, at det internationale bilmarked er på vej tilbage til fuld kraft.

  ”Vi fik en stor nedgang i volumen, da produktionen i Asien stoppede. Lige efter nedlukkede bilproduktionen i Europa. Vi modtog dog flere forespørgsler om parkeringspladser,” siger Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, salgschef for Copenhagen Malmö Port (CMP), til Sydsvenskan.se.

  Under sensommeren vendte de store bilproducenter i Asien og Europa nemlig igen tilbage til fuld produktion efter i første omgang at have været helt eller delvist nedlukket under coronapandamiens første bølge, og bilhåndteringen kom som året skred frem gradvist tilbage.

  I slutningen af efteråret kom flere og flere bilskibe til havnen i Malmø, ligesom 33 procent flere biler tog turen gennem havnen i januar og 32 procent februar sammenlignet med samme måneder i 2020.

  ”Den øgede volumen skyldes dels øget efterspørgsel på elbiler på alle markeder, dels at nye malus-regler træder i kraft i Sverige fra den 1 april. Inden dette vil producenterne gerne have så mange biler ud som muligt,” fortæller Ann-Charlotte Halldén-Åkeson til mediet.

  Det svenske bonus-malus-system, der træder i kraft næste måned, giver en forhøjet afgift på køretøjer i de første tre år for benzin- og dieseldrevet personbiler i klasse 1 og 2, lette busser og lette lastbiler, mens der er støtte til dem, der køber de samme former for køretøjer med lav klimapåvirkning.

  (Visited 27 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here