Ørsted starter asiatisk offshore-installation

  0
  Foto: Ørsted
  REKLAMA

  Med alle tilladelser og VVM-godkendelser på plads indleder Ørsted nu offshore-byggeaktiviteter i fuld skala på sin 900 MW store havvindmøllepark i Taiwan. Det skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

  Ørsted har igangsat den vandrette boring, der skal forberede kabellægning og erosionsbeskyttelse af fundamenterne og dermed klargøre havbunden til installation af fundamenter. Samtidig gør Ørsted gode fremskridt med byggeriet på land, herunder færdiggørelsen af anlægsarbejdet i de to hovedbygninger på den landbaserede transformerstation og opgraderingen af kaj 36 og 37 i Taichung Havn, hvor hovedkomponenterne til offshore-installationen skal opbevares.

  “Efter næsten 1.800 dages hårdt arbejde er vi nu klar til at påbegynde offshore-installationen. Dette er ikke en let opgave, særligt i lyset af udfordringerne ved COVID-19-pandemien, men vi har bevist, at vi med vores store erfaring med at lede havvindprojekter kan sikre de skibe og det personale, der er nødvendigt for, at vi kan starte offshore-byggeriet til tiden. Sammen med vores udenlandske og indenlandske leverandører vil Ørsted opretholde en høj sikkerheds- og miljøstandard, opfylde vores VVM-forpligtelser i hele byggefasen og levere havvindmølleparken til tiden,” siger Christy Wang, landechef for Ørsted Taiwan.

  Corporate Knights har kåret Ørsted som verdens mest bæredygtige energiselskab , og selskaber agter at  beskytte miljøet under byggeriet ved at anvende den nyeste teknologi, der er tilgængelig på markedet. Ørsteds leverandører har hyret ‘Taiwan Cetacean Observers’ (TCO), der er certificeret af den taiwanske myndighed ‘Ocean Conservation Administration’ og tæller fiskere fra Changhua og ikke-statslige miljøorganisationer blandt sine medlemmer, til at understøtte offshore-byggeaktiviteterne.

  Desuden vil byggeaktiviteterne blive understøttet af en bred vifte af leverandører inden for skibsfart og skibsbygning og af personale fra ind- og udland. I spidsbelastningsperioder vil der blive mobiliseret mere end 25 fartøjer, herunder fartøjer til transport af mandskab, installations- og støttefartøjer, servicefartøjer og vagtskibe samt 500-800 personer, der arbejder ude på havet på samme tid.

  Ud over offshore-installationsarbejde har Ørsted forberedt sig på drifts- og vedligeholdelsesarbejdet (O&M) siden 2019 og etableret et lokalt O&M-team med 21 taiwanske O&M-teknikere og yderligere fire på vej. Disse teknikere er i øjeblikket under intensiv uddannelse og vil få base på Ørsteds nye O&M-base i Taichung Havn fra 2022. Herfra vil de bruge det første servicefartøj under taiwansk flag til at udføre deres drifts- og vedligeholdelsesopgaver og dermed sikre, at havvindmølleparken leverer optimalt.

  Taiwans første store havvindmøllepark, der ligger 35-60 km ud for Changhua Countys kyst, skal efter planen stå færdig i 2022, hvorefter den kan levere ren energi til en million taiwanske husstande.

  (Visited 153 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here