Fiskeriminister: Forbered jer på alle scenarier

0
REKLAMA

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) tør ikke garantere et positivt udfald på Brexit, men han lover, at regeringen vil gøre sit for at hjælpe de kommuner, der kan blive hårdt ramt af det forestående Brexit.

Mandag havde Danske Havne inviteret minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), samt de fem fiskeriafhængige havne Thyborøn, Hanstholm, Hvide Sande, Skagen og Hirtshals og deres borgmestre til virtuelt møde om de potentielle følger af Brexit. Ifølge ministeren bør både politikerne og fiskerisektoren forberede sig på alle tænkelige scenarier – gode som dårlige. Det skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Rasmus Prehn gjorde det dog også klart, at regeringen er parat til dialog med de ramte kommuner for at finde de bedst mulige løsninger på beskæftigelsesområdet, uanset om der er tale om en “hard Brexit” eller en mere eller mindre ufordelagtig aftale.

Omkring 50 % af det samlede danske fiskeri foregår i engelsk farvand, hvilket svarer til en værdi på knap en milliard kroner. I Hirtshals er ca. 1.415 personer beskæftiget ved havnen, og samlet set har havnen en afledt beskæftigelseseffekt på i alt 2.723 personer i området.

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here