Verdens største isbjerg på kollisionskurs med South Georgia

  0
  Foto: Agnieszka M, Unsplash.
  REKLAMA

  Et enormt isbjerg er i overhængende fare for at støde ind i den britiske ø, South Georgia, i det sydlige Atlanterhav.

  Et isbjerg større end Israel er på vej til at kollidere med øen South Georgia i det sydlige Atlanterhav, rapporterer HMS Forth via den britiske flådes hjemmeside. Isbjerget er så enormt, at det ikke er muligt at dokumentere dets størrelse på et foto. De omkringliggende farvande er i forvejen berygtede for løstgående isbjerge og klipper, men kollisionen, hvis den sker, vil sprede millioner af tons is i de sydlige farvande, og det kan få konsekvenser for det rige dyreliv i området.

  HMS Forth holder konstant øje med farvandenes udvikling, når hun navigerer over det sydatlantiske patruljeområde. Hun er blevet hjulpet af en RAF A400M til at spore bjerget. Rekognosceringsflyvninger har afsløret et væld af revner i bjerget, der nu går under navnet A68a, og mange mindre bjerge.

  Farvandet omkring de sydatlantiske øer patruljeres også af isbryderen HMS Protector og HMS Pharos, som udfører fiskeripatruljer i området. Under normale omstændigheder besøger krydstogtskibe også disse farvande, men de har af åbenlyse årsager været stort set fraværende i år.

  (Visited 67 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here