Udmelding fra Fiskeristyrelsen om reglerne for puljefiskeri

0
REKLAMA

Fiskeristyrelsen har netop meldt regler og bestemmelser for puljefiskeri for 2021 ud. Se dem her

Ifølge puljebekendtgørelsens § 5 (BEK nr. 1446 af 01 /12/2016), er det en betingelse for optagelse i en pulje, at fartøjet har tilknyttet fangstrettigheder i form af fartøjskvoteandele (FKA), individuelle overdragelige kvoteandele (IOK) eller fartøjstilladelsesandele (FTA).

Bestemmelsen indebærer, at der udelukkende kan optages fartøjer i en pulje, som har kvoteandele eller fartøjstilladelsesandele tilknyttet fartøjet. Det betyder samtidig, at fartøjer, der ønskes optaget i en pulje i puljeåret 2021, skal have tilknyttet kvoteandele eller fartøjstilladelsesandele.

Det er alene ved ansøgningstidspunktet, at kravet om fangstrettigheder tjekkes. Der er ansøgningsfrist til Fiskeristyrelsen om optagelse i puljer for 2021 den 15. december 2020.

Klik her for ansøgningsskema og mere information om puljefiskeri.

Praksisændring
Ifølge puljebekendtgørelsens § 5 (BEK nr. 1446 af 01 /12/2016), er det en betingelse for optagelse i en pulje, at fartøjet har tilknyttet fangstrettigheder i form af fartøjskvoteandele (FKA), individuelle overdragelige kvoteandele (IOK) eller fartøjstilladelsesandele (FTA).

Bestemmelsen indebærer, at der udelukkende kan optages fartøjer i en pulje, som har kvoteandele eller fartøjstilladelsesandele tilknyttet fartøjet. Det betyder samtidig, at fartøjer, der ønskes optaget i en pulje i puljeåret 2021, skal have tilknyttet kvoteandele eller fartøjstilladelsesandele.

Der har tidligere været optaget fartøjer i puljer uden de nødvendige fangstrettigheder tilknyttet det pågældende fartøj. Denne praksis er ikke hjelmet i Bekendtgørelse nr. 1446 af 01 /12/2016, jf. §5. Det er alene ved ansøgningstidspunktet, at kravet om fangstrettigheder tjekkes.

For optagelse i en pulje i 2021, er der ansøgningsfrist den 15. december 2020.

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here