Sten i vandet giver flere fisk

0
REKLAMA

En undersøgelse, DTU Aqua har lavet, viser, at stenrev i det sydlige Als har givet flere torsk.

I 2016 blev havbunden ud for det sydlige Als undersøgt af forskere fra DTU Aqua, og året efter blev et stenrev etableret. I 2018 kunne det dokumenteres, at bestanden af torsk var vokset til 100 gange større. Det skriver Jydske Vestkyste.

– Stenrev er godt. I mange år er de bare blevet fjernet i stedet for skabt, forklarer Bo Mammen Kruse, der er biolog ved Sønderborg Kommune og bestyrelsesmedlem i Als Stenrev.

De seneste otte år er der blevet skabt flere stenrev på mellem seks og 12 meter dybt vand nær Als. Ifølge DTU Aqua kan der være mange grunde til, at der kommer flere torsk efter udlægning af stenrev. En af de væsentligste årsager er, at stenrev giver god mulighed for, at torskene kan gemme sig når større dyr jagter dem. Samtidig kan der være mere føde for torskene på revene.

Stenrev giver mulighed for skjul for torsk. Det kan give torsk bedre muligheder for at overleve ved at gemme sig, når sæler og skarv jager. Det er formentligt én af grundene til at torsk opsøger stenrev. Undersøgelserne tyder også på, at der kan være mere bytte på stenrev. Undervandskameraerne viste f.eks., at forekomsten af toplettede kutlinger steg efter udlægning af stenrev. 

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here