Første plade skåret til ny Bornholmer-gigant

  0
  REKLAMA

  Den første aluminiumsplade er skåret til det danske rederis femte katamaran, der også bliver den klart største med plads til 1.610 passagerer og 450 biler fordelt på to vogndæk. Flere end nogen anden katamaran i verden, oplyser rederiet.

  “Byggeriet går i gang som planlagt trods de vanskeligheder, som COVID-19 har givet planlægningen mellem os og værftet. At vi nu er i stand til at gå i gang med byggeriet, er resultatet af et fantastisk og globalt samarbejde mellem vores folk i Aarhus og værfter i Australien, Vietnam og Filippinerne”, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

  Den 115 meter lange Express 5 skal indsættes på ruten Rønne-Ystad, hvor passagererne kan se frem til, at den bliver bygget, så sødygtighed og komfort kommer i højsædet.

  Færgen vil blive drevet af en ny motorkonstruktion fra Wärtsilä på fire motorer hver på 16-cylindere, som er verdens mest effektive 4-takts motorer. Motorerne er af såkaldt dual fuel-typen, og både motorer og skib er således forberedt til alternativt brændstof.

  ”Vi tager nu for alvor hul på en utroligt spændende byggeproces, hvor resultatet bliver en færge, som ikke er set før. En færge som er helt nyudviklet med fokus på komfort, sødygtighed og miljø. Det bliver et stort løft til trafikbetjeningen af Bornholm”, siger Carsten Jensen.

  Den nye katamaran skal efter planen sættes i drift på Bornholm i løbet af foråret 2022.

  Kilde: Molslinjen.

  (Visited 3 times, 1 visits today)