Weiss anklages for interesse konflikt

  0
  REKLAMA

  Pernille Weiss beskyldes ifølge EU-mediet EU Observer for ikke at have oplyst, at hendes valgkampagne i fjor var støttet af Danske Rederier. Det sker samtidig med, at hun i forhandlinger om en revision af den såkaldte MRV-lovgivning, der sætter rammerne for hvordan rederier skal rapporterer deres EU-lovgivning, ifølge kritikere forfægter rederiernes synspunkter.

  Pernille Weiss afviser beskyldningerne om at have overtrådt EU´s regler som gennemsigtighed. Parlamentarikere skal bl.a. oplyse, hvis de får støtte fra tredjeparter. Hun har modtaget støtte fra Danske Rederier, men det skete som et valgbidrag til partiet og ikke til hende personligt, og det gør hele forskellen, mener hun.

  “Jeg har ikke gjort noget forkert. Dengang jeg blev indskrevet, har jeg svaret på det, og jeg har ikke haft noget med regnskab eller valgbidrag at gøre,” siger hun til Finans og påpeger, at hun støtter en debat om netop politikernes åbenhed om valgbidrag.

  Den konservative politiker kritiseres dog også af EU-parlamentariker Margrethe Auken (SF), der ifølge Altinget har kaldt det en skandale, at Weiss ikke har oplyst om sine forbindelser til Danske Rederier.

  Under de i gang værende forhandlinger om MRV-lovgivningen kæmper Pernille Weiss mod at ændre basisåret for shippingindustriens måling af sin reduktion af CO2-udledningen fra 2008 til 2018.
  Ved at fastholde 2008 som udgangspunkt for målingerne vil det være lettere for shippingindustrien at nå i mål, fordi udledningerne var særligt høje i netop det år.

  Kilde: Finans & EU Observer

  (Visited 3 times, 1 visits today)