Nordatlantisk aftale om lige forhold for alle opkøbere

0
Anne Mette Bæk, direktør i Marine Ingredients Denmark og European Fishmeal. Foto: IFFO
REKLAMA

EU, Norge og Færøerne har indgået en aftale om at sikre bedre overvågning og kontrol, hvad angår udsmid, landing og vejning af pelagiske fisk i Nordøstatlanten. En aftale, der i daglig tale herhjemme bliver omtalt som ”1000 gram på et kilo.”

Af Lærke Worsøe

Aftalen blev vedtaget i slutningen af april og er blevet indgået for at sikre lige konkurrence internationalt og skabe gensidig tillid til forvaltningen af kvoterne landene imellem. Aftalen gælder for fiskeri af makrel, sild, blåhvilling og hestemakrel.

”Vi er glade for aftalen, fordi det er vigtigt for både fiskere og opkøbere, at der er lige vilkår for alle aktører i Nordøstatlanten og EU. Fiskebestandene er en fælles, delt ressource, og vi mener, at det er lige så vigtigt at have enighed om vilkår for landing og kontrol, som for kvotefastsættelse og fordeling. Vi er i vores europæiske forening, European Fishmeal, ved at udvikle en branchekode, fordi der er så stor interesse for at sikre lige forhold for alle opkøbere, både i EU og Nordatlanten,” siger direktør i Marine Ingredients Denmark og European Fishmeal Anne Mette Bæk.

Artiklen kan læses i sin helhed i onlineudgaven af FiskerBladet juni/juli 2020 her.

(Visited 7 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here