Aarhus Havn køber miljøvenlig bugserbåd

  0
  REKLAMA

  ”Værftet levede op til alle vores minimumskrav, og samtidig kan de levere en bugserbåd, der kan sejle på én motor, når vi sejler frem og tilbage til det skib, der skal bugseres, mens vi kan benytte begge skibets motorer under selve bugseringen,” siger Nicolai Krøyer, kundechef i Aarhus Havn.

  Den nye bugserbåd, der bliver leveret til Aarhus Havn, i sommeren 2021, er desuden markant stærkere end 40 år gamle bugserbåd, Hermes, der vil blive solgt til anden side. Den nye båd kan trække 65 tons pæletræk, hvilket er 20 tons mere end Hermes.

  ”Den har ikke bare stor styrke, den har også markant bedre manøvreringsmuligheder via et Azimuth Stern Drive, og kan dermed assistere de helt store skibe, der anløber Aarhus, med udpræget præcision”, siger Nicolai Krøyer.

  Fremover vil Aarhus Havn desuden kunne assistere Østjyllands Brandvæsen fra vandsiden med den nye bugserbåd, idet den bliver leveret med en vandkanon.

  Aarhus Havns anden bugserbåde, Aros, fortsætter som hidtil sit arbejde i havnen, og den skal således anvendes sammen med den nye bugserbåd i de tilfælde, hvor der er brug for to bugserbåde.

  Det tyrkiske værft vandt ordren efter et EU-udbud.

  Kilde: Aarhus Havn

  (Visited 10 times, 1 visits today)