Sydkorea pumper milliarder i rederier

  0
  REKLAMA

  Der er endnu ikke sluppet mange detaljer ud om, hvordan hjælpepakken bliver skruet sammen, men et af elementerne er sandsynligvis at rederier, der har optaget lån i en statsejet bank, kan få udsættelse – i et endnu ukendt antal måneder – på betalingen af både renter og hovedstol.

  Et andet element i pakken er, at regeringen vil tillade rederier at belåne op til 95 pct. af et skibs værdi mod i dag 80 pct.

  Også sale-and-lease-back aftaler, som rederier har indgået med det statsejede finansieringsselskab korean Ocean Business Corp (KOBC), vil blive omfattet af hjælpepakken. Her vil rederierne slippe for at betale resten af året.

  Ud over rammen på 1 mia. dollar vil Korea Development Bank og Korea Ocean Business Corp (KOBC) ifølge nyhedsbureauet Yonhap hjælpe landets største rederi, Hyundai Merchant Marine, med at betale en forfalden gæld på omkring 380 mio. dollar.

  Den forstærkede statsstøtte til de sydkoreanske rederier begrundes med coronakrisen, men forventes at blive kritiseret fra udenlandske konkurrenter, der i årevis har argumenteret for, at statsstøtten giver en unfair konkurrencefordel til de landets egne rederier.

  Maersk var en af de konkurrenter, der sidste år opfordrede regeringer til ikke at understøtte for mange nybygninger i et i forvejen overforsynet containerskibs marked.
  Også EU har løbende forsøgt at dæmme op for statsstøtten til den maritime sektor i bl.a. Sydkorea, men uden det store held.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)