Migranter fundet i container på DFDS-skib

  0
  REKLAMA

  Britannia Seaways havde forladt Vlaardingen med kurs mod Felixtowe, da besætningen efter et par timers sejlads opdagede et hul i kølecontaineren. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at 25 migranter – heraf et barn – opholdt sig i kølecontaineren.

  Færgen vendte straks om og sejlede tilbage til Vlaardingen hvor 20 ambulancer ventede på kajen. To migranter blev kørt til et sygehus for at blive undersøgelse for underafkøling, mens de resterende 23 gennemgik et lægetjek på havnen, inden de blev overgivet til de hollandske myndigheder.

  Migranternes nationalitet er endnu ikke fastslået.

  Chaufføren af kølebilen er indtil videre tilbageholdt af de hollandske myndigheder, der også gennemførte en grundig undersøgelse af færgen for at sikre sig, at der ikke var yderligere migranter om bord.

  I sidste måned fandt myndighederne i Essex 39 omkomne migranter i en kølecontainer. De 39 omkomne vietnamesere var kommet til Storbritannien i kølecontaineren, via en færge fra Zeebrugge i Belgien.

  DFDS undersøger løbende containere med hunde og måleinstrumenter, men i dette tilfælde var der tale om en forseglet container, der normalt ikke undersøges.

  Kilde: The Guardian

  (Visited 14 times, 1 visits today)