Rusland tilbageleverer ukrainske krigsskibe

  0
  REKLAMA

  En bugserbåd er set slæbe de tre ukrainske skibe gennem Kertjstrædet, og de vil ifølge russiske kilder blive udleveret til Ukraine senere mandag.

  De tre ukrainske blev stoppet af russiske grænsesoldater i november i fjor, da de sejlede gennem Kertjstrædet uden forudgående at have varslet russerne. Det er tilladt efter de internationale regler, men ikke ifølge Rusland, der betragter strædet som en del af landets maritime grænse efter annekteringen af Krim halvøen. Strædet adskilte tidligere de to lande.

  Udleveringen af de tre krigsskibe er det seneste i en række tiltag, der skal reducere spændingen mellem de to nabolande. Det næste store skrift er et aftalt topmøde i Frankrig i n begyndelsen af næste måned.

  Her mødes Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine i Paris for at drøfte konflikten mellem de to lande, og hvordan man finder en løsning på den spændte situation i det østlige Ukraine,

  Her har den ukrainske hær længe udkæmpet hårde kampe med russisk støttede separatister.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)