Stockholm indvier største landstrømsanlæg

    0
    REKLAMA

    “At fjerne behovet for at lade maskinerne køre for at producere strøm, når skibet er i havn, er et stort skridt mod forbedret bæredygtighed og trivsel. Landstrømmen gør det ikke blot muligt for os at mindske vores udslip og minimere lydniveauet, men betyder også et forbedret arbejdsmiljø i vore maskinrum, der bliver helt stille, når færgen er i havn,” siger Marcus Risberg, der er CEO i Tallink Silja

    Havnene i Stockholm har siden 1980´erne arbejdet på at etablere landstrømsanlæg som led i de løbende moderniseringer og det nye anlæg i Värtahavnen er det største i Østersøregionen målt på watt.

    “Resultatet i Värtahavnen er et positivt skridt i den rigtige retning. Stockholms Havne fortsætter dette prioriterede arbejde i henhold til vores etablerede politik om at udvikle landstrømsanlæg i vores havne,” siger Thomas Andersson, der er adm. dir. i Ports of Stockholm.

    I Danmark er der etableret mindre landstrømsanlæg i enkelte havne, mens etableringen af den grønne løsning endnu blot er i planlægningsfasen i København.

    Det nye anlæg i Stockholm blev åbnet den 4. november og benyttes bl.a. af Tallink Silja Line´s færger, der sejler i ruter til Finland, Estland og Letland.

    Kilde: Ports of Stockholm

    (Visited 13 times, 1 visits today)