Samskip åbner ny rute trods Brexit

  0
  REKLAMA

  Ruten vil blive betjent af to skibe som en del af en vesselsharing-aftale med X-Press Feeders og vil forbinde Lissabon og Leixoes i Portugal med Rotterdam og Tilbury i England en gang om ugen.

  Brexit har gjort forretningen “meget turbulent og volatil,” siger Samskips nye CEO, Kari-Pekka Laaksonen, til TradeWinds.
  “En uge kan du få en masse ordrer og må udnytte din kapacitet helt til grænsen. Og den næste uge, hvor Brexit-presset er væk, kan du være i den modsatte situation. Det værste for os alle er usikkerheden. Vi må alle tilpasse vores operationer og systemer,” siger Laaksonen.

  Samskip-topchefen tror, at stigningen i efterspørgslen vil aftage, og “at der er fare for, at volumenerne går en smule ned på længere sigt.”

  Den nye service går efter at tiltrække eksport af mad og drikke, og direktøren tror, at ruten kan drage fordel af et skifte fra land til søtransport i kølvandet på Brexit.

  “Selvom vi måske ser reducerede volumener i handlen med Storbritannien, er der en masse spekulation – og allerede visse tegn på – at der vil ske en vis trailer-konvertering,” siger direktøren.

  Kari-Pekka Laaksonen tiltrådte stillingen som topchef i den multimodale shippingvirksomhed i august efter otte år hos konkurrenten Containerships, der sidste år blev opkøbt af CMA CGM.
  Samskip er oprindelig islandsk, men i dag en hollandsk virksomhed med hovedkvarter i Rotterdam.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)