Korruptionssag ryster græske havne

  0
  REKLAMA

  Undersøgelserne har foreløbig ført til, at myndighederne har suspenderet seks lodser og havnechefen i Thessaloniki samt cheflodsen i Piræus, oplyste Grækenlands søfartsministerium onsdag.

  Politiet har endnu ikke kommenteret sagen og det er derfor fortsat usikkert, hvordan det påståede kartel har fungeret. Men ifølge det græske nyhedsbureau, ANA, skulle de mistænkte i sagen have tvunget shippingvirksomheder til at betale penge under bordet for at få håndteret deres skibe på vej til eller fra havnen. De skulle angiveligt også have tvunget skibe til have engageret slæbebåde på vej ind i havnen, selvom det ikke var nødvendigt.

  Fire af de mistænkte er ifølge nyhedsbureauet ejere af slæbebådsvirksomheder.

  Myndighederne har sendt lodser fra havnen i Piræus til Thessaloniki for at sikre driften efter at de lokale lodser er tilbageholdt for afhøringer. Men sagen trækker angiveligt også tråde til Piræus, hvor cheflodsen er blevet suspenderet på grund af en anklage om forsøg på at hindre efterforskningen. Samtidig har andre af havnens lodser fået deres laptops undersøgt.

  Havnen i Thessaloniki har hidtil været statsejet, men blev sidste år solgt til et CMA CGM-ledet konsortium, der købte 67 pct. af aktierne i havnen for 232 mio. euro.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 5 times, 1 visits today)