Sømandsmissionen udvider i Grønland

  0
  REKLAMA

  ”Det er ikke en ny tanke, at vi gerne vil være til stede i Ilulissat”, siger forrentningschef Erik Ramballe Hansen.

  ”Allerede i midten af 1980’erne havde Sømandsmissionen planer om at bygge et hotel i Ilullissat, men projektet blev ikke realiseret af flere årsager”.

  Ilulissat er Grønlands største fiskerihavn med to fiskefabrikker og mange ansatte i det maritime miljø.

  ”Vi har et stort ønske om at være aktivt tilstede i det maritime miljø i Grønland. Derfor har vi i flere år undersøgt mulighederne for at få en platform i byen. Vores drivkraft og motivation er, at vi ønsker at gøre en forskel for mennesker i det maritime miljø i Ilulissat”, siger Erik Ramballe Hansen:

  ”Vi har haft løbende dialog med Eyd Petersen og Jørgen Christensen fra Hotel Avannaa. For dem var tiden inde til at sælge hotellet, og vi blev sammen enige om vilkårene for overtagelsen”.

  Overskuddet fra driften af Hotel Avannaa vil gå til diakoni og velfærd i havnemiljøet, og i første omgang til at ansætte en sømandsmissionær.

  ”Med købet af Hotel Avannaa har vi nu 150 værelser i fire byer i Grønland. Vi forventer, at de synergier, det giver, kan komme vores gæster og samarbejdspartnere til gode. Konkret får gæster rigtig gode muligheder for at kombinere besøg i Ilulissat og Aasiaat fremove”, siger Erik Ramballe Hansen, der samtidig fastslår at der ikke er planer om ændringer i konceptet for Hotel Avannaa.

  Hotel Avannaa er et mindre hotel med 22 værelser og en morgenmadsrestaurant. Det er beliggende ved indfaldsvejen fra Ilulissat lufthavn kun 10 minutters gang fra centrum. Fra hotellet er der en smuk udsigt over Isfjorden og byen.

  Sømandsmissions eksistensberettigelse er at bringe evan­geliet til søfolk og fiskere – herunder til internationale søfolk og andre, der naturligt knytter sig til de maritime miljøer i Danmark og Grønland.

  Kilde: Indenlandsk Sømandsmission

  (Visited 6 times, 1 visits today)