Der flyttes mere gods på Aabenraa Havn

  0
  REKLAMA

  Godsomsætningen steg med 11 pct. i 1. halvår i forhold til samme periode i fjor. Og fremgangen blev drevet af havnens hovedprodukt – håndtering af bulkprodukter – hvorimod det gik den modsatte vej for de flydende produkter, fremgår det af en pressemeddelelse fra Aabenraa Havn.

  Her måtte Havnen notere et fald i omsætningen, primært fordi havnen ikke længere tager i mod de store mængder diesel, der leveres til Padborg Transportcenter.

  Den forretning er mistet til Fredericia Havn, og det har betydelig indflydelse på omsætningen, fordi Padborg Transportcenter ligger nr. 3 på listen over de største forbrugere af diesel blandt tankstationer i Europa.

  “Således er der siden 2007, hvor omsætningen af flydende produkter var på sit højeste niveau med ca. 800.000 tons, sket et drastisk fald til nu, hvor den årlige omsætning ligger på ca. 100.000 tons,” skriver Aabenraa Havn i pressemeddelsen.

  Aabenraa Havn forventer, at årets samlede godsomsætning vil ligge på omkring 1,6 mio. tons, hvilket er på niveau med 2018.

  Kilde: Aabenraa Havn.


  (Visited 8 times, 1 visits today)