Verdens største plug-in hybridskib leveret

  0
  REKLAMA

  Når Color Hybrid forlader kajen i Sandefjord sker det nærmest lydløst og uden udledning af skadelige miljøgasser eller nitrogen- og svovlforbindelser til luften i området. Skibet lades med miljøvenlig strøm fra anlægget på kajen og den 65 tons tunge batteripakke på fem megawatt oplades på blot en time.

  Verdens største plug-in hybridskib er 160 meter langt og har en kapacitet på 2.000 passagerer og ca. 500 biler. Og Color Line har ønsket at understrege sit grønne image yderligere gennem etableringen af et drivhus på toppen af skibet, der opvarmes af spildvarme. Her skal der dyrkes urter og grøntsager, som bliver serveret i skibets restaurant.

  Baggrunden for bygningen af skibet er ifølge rederiet det øgede fokus på reduktion af drivhusgasser fra både myndigheder og det omgivende samfund.

  “Bygningen af verdens største plug-in hybridskib er i tråd med selskabets ambitioner om videreudvikling af bæredygtige og miljøvenlige løsninger for norsk skibsfart, siger koncernchef Trond Kleivdal, Color Line i forbindelse med modtagelsen af skibet.

  Kilde: Color Line

  (Visited 8 times, 1 visits today)