Normann Atlantic har endelig forladt Bari

  0
  REKLAMA

  Det var et uhyggeligt syn der mødte de første redningsfolk der nåede frem til den brændende færge. Skrigende passagerer på dækket der forsøgte at komme fri af den kvælende røg der steg op fra skibet, og i havet ligene af forbrændte passagerer der bar tydelige mærker efter hajangreb.

  Hvorfor det gik så galt, og hvor mange der egentlig befandt sig om bord på færgen, er fortsat ubesvarede spørgsmål. Officielt savnes 19 personer fortsat, men tallet kan være langt højere, da et ukendt antal ikke-registrerede migranter angivelig befandt sig om bord da branden brød ud.

  Færgen var på vej fra Patras i Grækenland til Ancona i Italien, da branden begyndte. Ilden opstod formentlig på det nederste dæk, i en lastbil med olietønder.

  30 personer – heriblandt skibets kaptajn og ledende officerer – er sigtet for skødesløshed, overtrædelse af sikkerhedsregler i en retssag der begyndte i Bari i forrige måned.

  Redaktionen

  (Visited 9 times, 1 visits today)