Tørlastmarkedet når højeste niveau i 5½ år

  0
  REKLAMA

  Indekset nåede fredag op på 1.865 – en stigning på 49 indeks-point i forhold til torsdag, og det højeste niveau siden januar 2014. Bortset fra en enkelt mindre korrektion den 8. juli, er indekset steget konstant siden den 14. juni. Sammenlagt 785 indeks-point i løbet af de seneste 30 dage.

  Indekset er først og fremmest drevet op af mangel på capesizes, panamaxes og ultra/supramaxes tonnage i Atlanterhavet.

  The Baltic Panamax Index nåede fredag op på 1.945, det højeste niveau siden den 18. december 2013. Omsat til dollar svarer indekset til 15.536 dollar per dag, en stigning på 518 dollar i forhold til dagen før.

  Norden og J. Lauritzen er blandt de danske rederier der er mest aktive på tørlastmarkedet, men langfristede aftaler betyder, at de ikke står til en hurtig gevinst på den korte bane. Holder markedet niveauet, eller fortsætter stigningen, så vil den gunstige rateudvikling dog alt andet lige kunne aflæses i årsregnskaberne.

  Redaktionen

  (Visited 10 times, 1 visits today)